Zelfliefde Verandert je Leven, Je Creëert je Realiteit💫

In dit inspiratie artikel wil ik graag met je delen, ook door wat ik zelf heb mogen ervaren, hoe onze overtuigingen die we hebben binnen ons zelf, onze eigen realiteit creëren. En dat we altijd in het leven een spiegeling krijgen van wie we zijn, maar ook dat we altijd in het leven een weerspiegeling krijgen van wat we geloven dat we verdienen.

Als we bijvoorbeeld graag iets willen in het leven en we geloven dat we dat niet waard zijn, dan creëren we blokkades in ons onderbewustzijn binnen in ons. We creëren daarmee ervaringen die wat we juist willen in ons leven, blokkeren dat dat gebeurt. En dit komt dan, omdat we niet in één lijn zitten met hoe we ons voelen over ons zelf. Je wilt dus iets, maar eigenlijk vind je het jezelf niet waard, dat is dus tegengesteld.

Hoe jij je over jezelf voelt, dat zend je je naar buiten toe en aangezien wij allemaal spirituele wezens zijn, voelen mensen dat.
Je kunt je leven veranderen als je je overtuigingen gaat transformeren en liefde voor je zelf gaat voelen. Hierdoor zullen dingen in je leven beginnen te veranderen. Dit kun je merken dat mensen bv aardiger naar je zijn, behulpzaam, ze kijken anders naar je en dingen vallen op hun plaats op het juiste tijdstip, synchroniciteit, dan is het net magie. En dat komt omdat je energie veranderd is: hoe je over jezelf denkt, is veranderd. En omdat je je goed voelt ben je meer in lijn met jezelf, je gaat dingen doen wat je leuk vindt, je geeft dan uitdrukking aan je ware essentie.

Een van de overtuigingen die wij hebben, die ons klein houden, is, dat we ons zelf niet waard vinden en maken we ons klein ten opzichte van de ander. Die overtuiging hebben we aangeleerd bv toen we klein waren, door onze ouders/verzorgers, leraren enz. Wanneer we deze gevoelens hebben over onszelf, creëren we ervaringen in het leven die deze gevoelens bevestigen. Het wordt dan een vicieuze cirkel waar we inzitten. We hebben standaardreacties ontwikkelend: wat ons raakt door de buitenwereld, daar reageren we impulsief op. We fixeren ons op, dat we het niet waard zijn , we geven onszelf op de kop, harde woorden naar onszelf of naar de buitenwereld, of we voelen ons verdrietig en trekken terug in onze schulp. Het is als het voelen van ik ben niet genoeg.

We denken dat dat dan de ware realiteit is, we identificeren er ons mee. Echter, dit is niet het geval. We blijven het herhalen en herhalen, met steeds dezelfde emoties. Die verstoring blijft in ons systeem zitten. Dan is er een soort van sluier ontstaan waardoor we er niet doorheen kunnen komen om fijne ervaringen, gevoelens te creëren voor onszelf, die we wel kunnen hebben wanneer we in lijn zijn met onze ware essentie. Want dan is er geen blokkade meer, geen sluier om ons heen die het tegenhoudt.

De sleutel is dat we beseffen waarom die blokkerende sluier er is, en dat we die zelf hebben gecreëerd en blijven creëren, en dat we ervan afkomen door die sluier los te laten.

De eerste en een grote stap hierin is om bewust te worden van die overtuigingen en denkpatronen in onszelf die ons klein houden en zelfs ziek kunnen maken. Naar ze te kijken zonder ze te labelen. We leren zo ook onszelf goed kennen en begrijpen.
We denken vaak dat het beangstigend is om ernaar te kijken, gevoelens die er bij komen om die dan te voelen. Alleen het wegstoppen/vermijden heeft geen zin, het komt toch ieder keer weer terug, want het blijft in ons systeem zitten.
We hebben een keuze hierin, gaan we het doen, of blijven we in onze oude patroon? We weten de consequenties van welke keuze we maken, omdat we die ervaren.

Angst om controle te verliezen, angst voor dingen zit in ons denken, in onze mindset. Angst is informatie aan onszelf.
Het is part of the deal, het is dé weg om de overtuigingen/oude patronen (zijn herinneringen) die we hebben te neutraliseren, de emoties te doorvoelen en dan los te laten. Zo kom je bij je natuurlijke zelf.

2e Stap die ons helpt, is om bewust met onze aandacht naar ons hart te gaan, een paar keer per dag. Uit ons hoofd te gaan, naar je hart toe. Je hart voelen kloppen. Je bewustzijn is dan in je hart. Liefdesenergie vanuit ons hart verruimt zich om ons heen. Ons hart heeft geen filter van angst, onwaardig voelen, schuldgevoelens, boosheid e.m. Het is zuiver.
Geef je en gun jezelf Zelfliefde, dat is onze natuurlijke staat van zijn.
Dit betekent ook goed voor jezelf te zorgen, niet steeds doorgaan, maar echt rust te nemen. Dit verhoogt je energievibratie, waardoor je in een positieve staat van zijn komt.

Zelf heb ik ooit de keuze gemaakt om met mijn overtuigingen en emoties aan de slag te gaan en nog steeds leer ik ieder keer weer. Emotionele stukken met betrekking tot oude patronen, erken ik en ga ik aan. En soms ben ik ook verbaasd: Huh? daar had ik toch al aan gewerkt? Maar dan mag ik er blijkbaar naar kijken op een dieper niveau. Laag voor laag. Ik maakte mezelf weer klein door mijn valkuil, het goed te willen doen en wat zullen anderen ervan zeggen.
Het geeft me weer inzichten en bewustwording en het brengt mij steeds verder op mijn pad om zelfliefde en zelfvertrouwen te hebben, om bij mijn natuurlijke staat van zijn te blijven.
Het vraagt inzet, focus en toewijding, maar dat heb ik erg graag voor over, want mijn leven is op bepaalde gebieden veranderd, omdat ik mijn eigen energie heb veranderd, hoe ik over mijzelf denk en daardoor ik dingen naar mij heb aangetrokken (gecreëerd) in mijn leven die resoneren op mijn huidige energie die mij heel blij maken 😊🙌 💫

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *