Spiritualiteit HSP bewustzijnsgroei

Spiritualiteit

Spiritualiteit is bewust leven vanuit je gevoel, je intuïtie, en te denken en te kijken met je hart, vanuit compassie en onvoorwaardelijke liefde, voor jezelf en voor anderen. Dit kun je bereiken via bewust te willen leren en geestelijk te willen groeien, wat zich positief zal manifesteren in je dagelijkse leven, een waar geschenk.

Om jezelf te ontwikkelen kun je vragen stellen als:
Wie ben ik?
Wie ben ik in relatie tot de ander, de aarde, en daar voorbij?
Wat wil ik in het leven, wat is mijn hartverlangen, mijn behoefte, waar word ik blij van?

Verbinding maken met je behoefte is verbinding maken met jezelf, je eigen liefde.

Waar het om gaat is om bewust, de essentie van je Ware zelf te ontdekken, zonder de angsten; Wie ben jij werkelijk?
Velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. We hebben geconditioneerde (aangeleerde) patronen die zijn ontstaan door onze opvoeding, sociale cultuur en gebeurtenissen, uit dit leven en uit oude levens. Die aangeleerde patronen zijn programma’s van het onderbewuste die het grootste deel van onze gedachten én ons handelen beïnvloeden.
Hierdoor lijkt het dat we weten wie we zijn, maar het zijn de programma’s die aan het woord zijn (dit is je ego, je mind, het kleine ikje).

Loskomen van beperkte gedachten

Om jezelf te leren kennen en los te komen van de ketenen van het onderbewuste, kun je de keuze maken om aan jezelf te gaan werken, door met een open houding jezelf te gaan observeren, en van binnenuit te voelen. En door jezelf af te vragen: Waarom doe ik zo, waarom zeg ik dit? (uit pijn? verdriet? angst? overtuiging?)
Zo ontwikkel je je eigen bewustzijn. Je krijgt dan steeds meer inzicht in jezelf en ook in anderen. Ook zie je gaandeweg wat je kunt leren uit situaties en personen die je ontmoet in het dagelijks leven. Je gaat op een andere manier kijken naar de dingen. Hierdoor gaat je leven meer betekenis voor je krijgen; vreugde, hoop, uitzicht en een diep weten.

Geef jezelf over aan dat wat is in het leven, accepteer, laat je weerstand los. En wees hier alert op, niet met je gedachten, maar door het te voelen in je hart. Laat je leven niet leiden door beperkte gedachten en emoties, hierdoor ontstaat lijden. Wees hiervan bewust. Durf verantwoordelijkheid te nemen over je leven, door niet een slachtoffer te zijn, maar de kapitein van je schip. Dan is dit het begin om de aangeleerde patronen in jezelf te doorbreken, op te ruimen en emoties te helen.

Wij zijn hier om te ervaren en hiervan te leren en te ontdekken Wie we Werkelijk Zijn

Je kunt het leven zien als een reis, een leerschool; je komt van alles tegen en dit heeft vaak grote invloed op je. Het gaat er dan om hoe je omgaat met deze uitdagingen (= karma, actie-reactie in onszelf). De wereld is onze spirituele leraar:

Vragen die je dan hierbij kunt stellen zijn:

Hoe ga ik hier mee om?
Wat kan ik van deze gebeurtenissen leren, wat heb ik hieruit geleerd?
Hoe ga ik met mijzelf om en met de ander?
Hoe komt het dat ik boos, verdrietig of verward reageer? Wat maakt dat iets mij raakt?

De dieper liggende oorzaak hiervan ligt vaak in de jeugdjaren.

Dit reflecteren, het doorgronden van je gedachten, je gevoelens, overtuigingen, je emoties, je handelen, dit voedt je geest (spirit), waardoor je bewustzijn groeit, je wordt wijzer.
Klachten verminderen of verdwijnen ook als je tot zelfinzicht en innerlijke groei komt. Vaak ben je je namelijk niet bewust van je eigen beperkte ongezonde (gedachte) patronen, die grote invloed hebben op je geest en lichaam.

Wordt de toeschouwer, in plaats van dat je je laat leiden door je constante, herhalende gedachtestroom, stap er uit. En dit is oefenen, oefenen en oefenen. Focus je je op je Hart, hierin ligt de wijsheid. Op deze manier komt er steeds meer ruimte in je hoofd en komt er innerlijke rust van binnen. Je gaat je leven dan ook anders benaderen en ervaren; meer rust en begrip, vanuit je ware essentie. Dit is het begin van vrijheid..

Belangrijk is te beseffen, dat jij dus niet je gedachten, niet je herinneringen en niet je emoties bent. Dat is je ego, je mind, níet wie jij bent.
Je ware essentie is een diepere, goddelijke dimensie van binnenuit.

Waar we diep van binnen allemaal naar op zoek zijn is liefde, vrede en geluk (vreugde). Vanuit wonden uit het verleden, zijn we steeds (onbewust) op zoek naar dat wat we gemist hebben wat ons compleet maakt.  We gaan dit dan buiten ons zelf zoeken. Terwijl het binnen onszelf ligt. Tijdens deze reis op aarde ga je dus op zoek naar dat wat je nodig hebt in jezelf.

Hier komen vaak gevoelens en emoties bij vrij zoals angst, onbegrip, verdriet, pijn en verwarring. Deze blokkades/patronen in jezelf kunnen worden doorbroken, wanneer je ze gaat toelaten en accepteren, ze gaat doorvoelen en ze dan gaat loslaten, vanuit een liefdevolle benadering. Vergeef en laat los. Zodat er ruimte kan komen in jezelf voor heling, vrede, liefde en geluk.  Het brengt geestkracht en evenwicht, je wordt emotioneel volwassen. Je wordt je dan ook bewust van de winst die je hebt behaald uit bepaalde situaties.

Dit kan niemand van je afnemen, de essentie van wie je werkelijk bent, een innerlijk. goddelijk licht en vredig gevoel. Dat tijdloos is en los staat van alle materiële zaken, ruimte of personen. Een diepere dimensie in jezelf, Jij bent (al) perfect en compleet.

 

Spiritualiteit, bewustzijnsgroei, HSP Hooggevoelig hoogsensitief dromen

 

Je kunt hierdoor met een schone lei verder en word je steeds meer je authentieke, krachtige Zelf. En uitdagingen in het leven kun je aan, omdat je vanuit innerlijke rust reageert en niet meer vanuit oude angsten en pijn (herinneringen).
Je komt er achter hoe talentvol en mooi je bent, je leert je jezelf steeds beter kennen en begrijpen. Hoe meer je hierin oefent, hoe beter het zal gaan en kun je van jezelf houden.
Zodat je met vol vertrouwen, zonder angst, andere keuzes kunt gaan maken, waar je blij van wordt, je hartverlangen. Je dromen en wensen kun je gaan laten uitkomen.

Lieve groet, Saskia

“On a deeper level you are already complete.
When you realize that, there is a joyful, playful energy behind what you do”
Eckhart Tolle