Wat is Energie?

Trillingen

Alles op zijn puurste vorm bestaat uit energie, Wij, ons bestaan bestaat uit een netwerk van energie en bewustzijn. Ook ons lichaam wordt door levensenergie bestuurd. Elke cel in ons lichaam bestaat uit constant trillende energie. Ook je gedachten, ideeën en gevoelens zijn meetbare, trillende energie en hebben een directe invloed op alle cellen in je lichaam.

Energie heeft een frequentie en eigen vibratie. Elke vibratie trilt op een bepaalde snelheid. Positieve energie zoals geluk, liefde, vreugde vibreren erg snel. Hoe sneller de vibratie, hoe hoger de frequentie. Dat wil zeggen dat als je positieve gedachten en gevoelens hebt, straal je dus energie uit die een hoge frequentie heeft.

Verstoringen in je energieveld  die een lage trilling hebben, worden gedeblokkeerd door het geven van healing, vanwege de hele hoge frequentie, met een hele snelle vibratie.

Ons menselijk energieveld / aura

Wij hebben een energieveld (elektromagnetisch veld) in en om ons fysieke lichaam heen. Het heeft vibrerende frequenties op 4 bewustzijnsniveaus: Persoonlijk zelf (dagbewustzijn/ ego), Hoger zelf, Kosmisch zelf en het Innerlijk kind. Deze bewustzijnsniveaus verschillen in frequentie en hierin worden onze interne belevingen van ervaringen opgeslagen.

In ons energiesysteem zitten:

Chakra’s (wielen):

We hebben heel veel chakra’s, ook in je vingertoppen, in je hand, je knieën, overal, kleine chakra’s. Er zijn zeven hoofdchakra’s, het zijn energiepoorten die levensenergie uitwisselen, vanuit de kosmos.
Als er een blokkade is in een chakra, heeft dit ook invloed op een andere chakra. De kleuren geven de verschillende frequenties aan van desbetreffende chakra.

 • Een chakra is verbonden aan een bepaalde zenuwknoop, meridiaan, hormoonklier en aan een bepaald orgaan.
 • Chakra’s zijn verbonden met de Sushumna, dit is een energiekanaal in de ruggengraat.
 • Iedere chakra heeft een verschillende vibratie.
 • Chakra 2 t/m 6 zitten aan de voorkant en aan de achterkant van het lichaam; Voorkant= gevoelskant,  achterkant = de wil
 • Chakra 1 en 7; onder de ruggengraat, het perineum, en boven op het hoofd, de kruin.

De zeven chakra’s zijn verbonden met de zeven auralagen.

Optimaal:

Chakra’s draaien goed en zijn allemaal open, je bent goed geaard en daardoor kun je energie opladen en overtollige energie kan goed worden afgevoerd, je zit lekker in je vel.

Hoe ontstaan blokkades?

Blokkades in je energiesysteem ontstaan onder meer door de beleving van gebeurtenissen in je leven, hoe je het ervaart: chakra’s kunnen daardoor dicht zijn, staan stil of gaan te hard of draaien niet goed. Dit beïnvloedt je gedrag en je creëert (onbewust) overlevingsmechanismen.

Door die emotionele ervaringen schiet je energieveld omhoog en kan dan vervolgens niet meer vanzelf naar beneden komen. De gevolgen hiervan zijn dat je lichaam niet meer wordt beschermd door je energielagen. Daardoor komt alles ongefilterd binnen.

Je bent hierdoor uit je gronding, je bent niet stevig aanwezig in je lichaam en dit veroorzaakt dan ook allerlei (HSP) klachten; overgevoelig voor geluid, straling, licht en emoties van mensen, last van verwarring, onrustgevoelens, vermoeidheid, hoofdpijn,duizelig, schokken in je lichaam, lichamelijke klachten, depressieve gevoelens. Ook kun je niet goed bij jezelf blijven, je bent van je ware ik verwijderd.

Auralagen: zeven niveaus/lagen

 • Iedere laag heeft een verschillende frequentie (en vibratie), structuur en functie.
 • Iedere laag heeft een specifiek mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel aspect.
 • De zeven auralagen zijn verbonden met de zeven hoofdchakra’s.

energie2

 

Ida / Pingala:

Dit zijn energiekanaaltjes in de ruggengraat voor de Kundalini-energie (oer-levenskracht). Kundalini-energie stroomt door het energiekanaal Sushumna in de ruggengraat, gaat via de Ida omhoog om en door de chakra’s heen aan de voorkant en is verbonden met de rechterhersenhelft en gaat weer via de Pingala, die verbonden is met de linkerhersenhelft, naar beneden, om en door de chakra’s heen aan de achterkant, naar de stuit (stuitchakra). Oude blokkades worden opgeruimd, voorbeeld kenmerk:opvliegers hebben.

 

energie1

 

Hara lijn: staat voor je missie / levenstaak / intenties

Ons energieveld rust op de Hara, het is de basis. Hier bevindt zich de oorsprong van waar je levensdoel zich bevindt. De Hara bestaat uit :

 • Tan tien: je wilcentrum, kracht/wil
 • Wezenster: je bewustZijn, de essentie van wie je bent (je wezen)
 • Zielezetel / Hoger Hart: het verlangen/ wat je heel graag wilt, je passie
 • Individuatiepunt: trechter voor ontvangst energiestroom; informatie vanuit de kosmos via je intuïtie (inspiratie, ideeën), je levensdoel

energie3

 

Heb je nog vragen of wil je een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met mij op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Lieve groet, Saskia