WAT IS EFT

 

Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT, in het nederlands, Emotionele Vrijheids Technieken, is een krachtige snelwerkende methode, die je op jezelf kunt toepassen. Het werkt direct op het lichaamsgevoel, waardoor emoties ontladen en dieper worden verwerkt.

Dit doe je door het kloppen op een aantal hoofdmeridiaanpunten, en het probleem tijdens het kloppen te benoemen. Waardoor beladen oordelen, herinneringen en emoties worden ontladen. Hierdoor kom je sneller van je klachten af.

Als je  EFT toepast bij stress en onplezierige gevoelens, word je snel rustiger. Je klopt dan eenvoudig met je vingertoppen op de acupressuurpunten (knooppunten) van de lichaamsmeridianen en de stress zal verminderen, doordat adrenaline en cortisol (stresshormonen) in je bloed plaats maken voor serotonine (gelukshormoon).

 

EFT, Welzijn voor dier & Mens, saskia tiemens, energetisch therapeut, helaing, balans, hsp, hooggevoelig, vrouw, coaching, inzichten, holistisch praktijk,

 

 

Wat zijn emoties?

Emoties zijn gevoelens in het lichaam die aan een idee of gedachte gekoppeld zijn. Op deze manier kan een gedachte een hiermee bepaald gevoel in je lichaam opwekken, en andersom kan een gevoel in je lichaam een hiermee bepaalde gedachte activeren. Beperkende emoties kunnen verstoringen in het lichaamsenergiesysteem veroorzaken, waardoor de levensenergie niet meer vrij kan stromen. Zo kun je letterlijk een blokkade voelen (bijvoorbeeld in de keel of op de borst) door een nog niet verwerkte emotie zoals angst of verdriet.

 

EFT werkt direct op de emotie

Eerst wordt je weerstand tegen het probleem tijdelijk verminderd of ongedaan gemaakt, door jezelf te accepteren met je probleem. Door een aantal keer de EFT procedure te doen, die gericht is op alle aspecten van de emoties die je beperken, en deze toe te passen, kun je werkelijk vrij worden van deze emoties en oude gedragspatronen gaan doorbreken.