Waar wordt Jij Blij van? En wat Werken met Energie (Energetische therapie) voor Mij Betekent🧡

In deze inspiratieblog deel ik jou mijn ervaring m.b.t .spirituele innerlijke groei, uit het hoofd en in het hart, trouw zijn aan jezelf en wat werken met energie voor mij betekent en wat het inhoudt Rainbow on Messenger 1.0🧡

Spirituele groei

Ik voel mezelf spiritueel (spirit=geest). Ik leef bewust vanuit mijn gevoel en intuïtie. En kijk en denk zoveel mogelijk vanuit mijn hart en ik handel daar ook naar, zonder oordeel. En dit is wie wij allemaal zijn, de Essentie van Liefde.
Daarbij reflecteer ik, vanuit liefde, mijn gedachtes en handelen. Dit voedt mijn geest en hierdoor groeit mijn bewustzijn, wijzer worden.

Dit doe ik om mijzelf beter te begrijpen en om niet meer te leven vanuit de programmering, dit zijn aangeleerde gewoontes/overtuigingen. Ze zijn ontstaan door wat we ervaren hebben in ons leven en die niet goed zijn verwerkt. En ik weet zelf hoe lastig dit kan zijn.
Om dit te veranderen om hier uit te komen, er je niet meer mee te identificeren, begin je ermee door eerst bewust te gaan worden dat dit een programma is. Niet die wie we werkelijk zijn in wezen.

Ik zit wel eens in mijn hoofd, zeker m.b.t. tot een bepaalde situatie, en komen er beperkte gedachten waar ik onzeker en onrustig van word. Heel vervelend en lastig en heb ik het gevoel dat ik in een cirkeltje ronddraai. Mijn kleine ikje is dan weer om de hoek komen kijken, Mini Me.

Ik ben er wel nu bewust van hoe dit werkt, omdat ik een paar jaar geleden had besloten dat ik dit niet meer wilde, ik wilde daar vanaf, anders worden, een ‘betere’ versie van mijzelf, die ik (wij), in wezen al, ben (zijn).
En ik dank dan mijn ego voor het delen van deze beperkte gedachtes, en ga er bewust niet in mee, want dat brengt alleen maar sores, chaos, emotionele pijn.


De mind herhaalt alleen maar gedachtes wat het al weet, wat het eerder heeft meegemaakt en ervaren (ook de leuke ervaringen). Maar de negatieve ervaringen nemen dan de overhand, met de daarbij behorende gedachtes. En daar komt geen goede, zuivere oplossing uit, geen zuiver antwoord.
Ons denken houdt ons op dezelfde plek, je komt nergens. Er zit geen beweging in.

Vanuit de mind denken we en reageren we automatisch, met een standaard reactie. Dit is een oude patroon/gewoonte. Dit komt omdat ons onderbewustzijn een recorder is die altijd wakker is, altijd alles opneemt en alles afspeelt. Herhalend.
Deze recorder, ons onderbewuste, reageert altijd wanneer we ons gestrest voelen, omdat het op overleven is gericht, het is daarvoor geprogrammeerd.

Vanuit het hoofd naar het hart toe..

In plaats daarvan ga ik naar mijn gevoel, wat is in lijn met mij?
Wat wil ik in het leven, wat is mijn hartverlangen, mijn behoefte, waar word ik blij van?

En dan kunnen er emoties komen. Die laat ik toe, omdat ik zelf gemerkt heb, dat dit zoveel ruimte geeft in mijzelf, de spanning komt er dan uit. Het ruimt op. Hierdoor kan er weer ruimte ontstaan voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Dit kan de volgende dag zijn, of een paar dagen later, zoals bij mij, toen ik de emoties had doorvoeld en ik weer bij mezelf kwam. Je hoofd is dan ook weer helder.
Nieuwe mogelijkheden kwamen toen bij mij binnen, zomaar via inspiratie of door wat iemand tegen mij zei. Heel mooi. Ik ben toen ook actie gaan ondernemen door iets te gaan doen, waar ik blij van werd en wat mij verder helpt.

Want ons hoofd is niet in staat om energie (emotie) te doorvoelen, en energie heeft het nodig om gezien en gevoeld te worden, wil zij kunnen transformeren.

Sensitief/ (hoog)gevoelig en trouw zijn aan jezelf

Ik vond het eerst een zwakte dat ik zo sensitief was, ik was ook niet in mijn innerlijke kracht, dit had ik niet meegekregen vanuit mijn opvoeding en ik liet mij vaak overrulen door andere mensen. Ik maakte mezelf klein.
Inmiddels heb ik gaandeweg geleerd in mijn leven, dat mijn sensitiviteit juist mijn kracht is en ben ik het gaan waarderen en ben er dankbaar voor.

Door bij mezelf te blijven en mijzelf te waarderen, doe ik waar ik blij van word, waardoor ik uitdrukking geef aan mijn ware kern.
Thuis bv. heb ik Orakel/tarotkaarten, prachtige afbeeldingen hebben ze en ik heb denk ik nu 7 decks, heerlijk!
Af en toe een kaartje leggen voor meer inzicht vanuit gevoel. Niets engs, maar geeft juist aan wat van binnen al bij mij leeft en welke mogelijkheden er zijn, mbt tot mijn vraag: wat kan ik doen om meer in mijn kracht te komen…? Of wat is er voor nodig om mijn wens te realiseren..?
De kaarten geven de mogelijkheden aan als antwoord, wat je al weet in jezelf, maar dat is vaak op een onbewust niveau. Via de kaarten komt het onderbewuste naar boven. Hoe mooi is dat😊

Zo hou ik ook erg veel van mineraalstenen, prachtig!

én van elfjes, eenhoorns en draken, mystieke dieren, (guilty pleasure 😉) en heb ik kleine draakjes die cute zijn en ook elfjes in de tuin staan. Ik word daar echt blij van💜💜
Ook van muziek maken, zoals spelen op mijn Ocarina, waar ik mee aan het oefenen ben 🙂

Wat maakt jou blij?

Wat betekent met energie werken (energetische therapie) voor mij?

Omdat ik op zoek was, wat in lijn met mij is, ben ik een opleiding gaan doen een paar jaar geleden voor Energy coach professional. Helemaal mijn ding. Twijfelde eerst nog, dacht omdat het niet een reguliere opleiding was, of ik er wel iets mee kon in deze maatschappij (En dus zat ik weer in mijn hoofd, mini me).
Maar ik heb dat losgelaten, omdat ik zo blij werd om dit te doen.

Ik leerde om via energetische therapie mens en dier te kunnen helpen bij emotioneel en fysieke onbalans. Healing geven, waardoor lichaam, geest en ziel weer in balans kunnen komen. Het is een natuurlijke gave die wij allemaal bezitten.
Energie voel ik ook goed aan, ook voorbij het fysieke om.

We hebben niet alleen een fysiek lichaam, we zijn zoveel meer

Dit heb ik zelf mogen ontdekken door spirituele ervaringen (voorbij de fysieke realiteit) die ik heb gehad vanaf mijn puberteit en nog steeds ervaar af en toe. In mijn nieuwe video op YouTube deel ik dit met jullie, wat ik heel leuk vind om te doen.

Mijn visie is dat onze beleving van gebeurtenissen en ervaringen, een opeenstapeling is van energie: de (beperkte) gedachtes en gevoelens, emoties en overtuigingen die we hebben. Ze worden ergens opgeslagen in ons energiesysteem. Ons energiesysteem die functioneert dan niet meer goed, en kunnen er psychische- en fysieke klachten gaan ontstaan.

Het energiesysteem die wij en óók de dieren hebben, kan via energetische therapie worden geschoond van ballast en spanning, het opheffen van emotionele blokkades. Hierdoor kom je weer in je lijf, je gaat gronden en wordt de innerlijke balans hersteld. Ons zelfhelend vermogen wordt hierdoor aangespoord, omdat de vitale levensenergie, die nodig is om te kunnen bestaan, weer goed en meer kan stromen door de energiebanen.

Mensen en dieren voelen zich veel meer ontspannen, omdat de grootste zwaarte, ballast en spanning is weggehaald uit het energiesysteem en uit het lichaam. Via deze wijze kan ook trauma worden losgemaakt en ontstaat er welzijn, kracht en rust.

Omdat ballast laag voor laag is opgebouwd door de jaren heen, vaak door meerdere oorzaken, is ook begeleiding nodig hierbij en door de inzichten/bewustwording, kunnen oude patronen doorbroken worden. En je te herinneren waar je blij van wordt, waardoor mooie groeistappen gemaakt kunnen worden om bij je ware kern te komen,het te ontplooien en te leven.

Ik heb dit zelf mogen ervaren en het is heerlijk dat ik, door met energie te werken, op deze manier kan helpen, met hart en ziel ღ

 

 

1 Reactie

  1. Anita

    Het is eigenlijk een win win situatie. De client past zo goed waardoor beiden een stukje groei mee gaan maken. De verwondering blijft…..

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *