Spiritualiteit HSP bewustzijnsgroei

Spirituele groei

Spirituele groei is bewust te leven vanuit je gevoel, je intuïtie, door te denken en te kijken met je hart. Vanuit compassie en onvoorwaardelijke liefde, voor jezelf en voor anderen. Dit kun je bereiken via bewust te willen leren en geestelijk te willen groeien. Dit zal zich positief manifesteren in je dagelijkse leven, een heel mooi geschenk.

Om jezelf hierin te ontwikkelen kun je vragen stellen als:
Wie ben ik?
En wie ben ik in relatie tot de ander, de aarde, het Unversum?
Wat wil ik in het leven, wat is mijn hartverlangen, mijn behoefte, waar word ik blij van?
En hoe kan ik dat realiseren?

Verbinding maken met je behoefte is verbinding maken met jezelf, je eigen liefde.

Waar het om gaat is om bewust, de essentie van je Ware zelf te gaan ontdekken, zónder de angsten; Wie ben jij Werkelijk?
Want velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. We hebben aangeleerde patronen die ontstaan zijn tijdens onze opvoeding, door personen, door de cultuur en door gebeurtenissen. Uit dit leven, maar ook uit oude levens. Die aangeleerde patronen zijn programmaatjes van het onderbewuste, die het grootste deel van onze gedachten én ons handelen beïnvloeden.
Hierdoor lijkt het dat we weten wie we zijn, maar het zijn de programma’s die aan het woord zijn (dit is vanuit je mensdeel, het ego, je mind, de kleine ik). Wanneer je leert dit om te vormen, door eerst bewust te zijn van jouw programma’s, eraan te werken en het los gaat laten, kom je bij wie je Werkelijk bent.

Loskomen van beperkte gedachten

Om jezelf te leren kennen en los te komen, te onthechten van die programma’s van het onderbewuste, kun je de keuze gaan maken om aan jezelf te gaan werken. Met een open houding jezelf te gaan observeren, zonder oordeel. En jezelf af te vragen: Waarom doe ik zo en waarom zeg ik dit? (uit pijn? verdriet? angst? een overtuiging?)
Zo ontwikkel je je eigen bewustzijn. Je krijgt dan steeds meer inzicht in jezelf en ook in anderen. Je kijkt als het ware op een afstand ernaar. Ook zie je gaandeweg wat je kunt leren uit situaties en personen die je ontmoet in je dagelijks leven. Je gaat op een andere manier kijken naar de dingen. Hierdoor gaat je leven ook meer betekenis voor je krijgen; vreugde, hoop, uitzicht en een diep weten, met begrip.

Door je jezelf over te geven aan dat wat is in het leven, het te accepteren en weerstand in jou, los te laten, in het NU blijven, is de weg naar heling.
Wanneer je je leven laat leiden door beperkte gedachten en emoties, ontstaat lijden. Wees hiervan bewust. Durf verantwoordelijkheid te nemen over je leven, door niet een slachtoffer te zijn, maar de kapitein van je schip. Dan zal dit het begin zijn om de aangeleerde patronen in jezelf te doorbreken, het op te ruimen en emoties te helen.

Wij zijn hier om te ervaren en hiervan te leren en te ontdekken Wie we Werkelijk Zijn

Je kunt het leven zien als een reis, een leerschool; je komt van alles tegen en dit heeft vaak grote invloed op je. Je kunt leren hoe je omgaat met deze uitdagingen (= karma, actie-reactie in onszelf). Wat er van binnen bij je speelt, wordt weerspiegelt in je leven, in de wereld om je heen.
De wereld is onze spirituele leraar:

Je kunt vragen hierbij stellen als:

Hoe ga ik hier mee om?
Wat kan ik van deze gebeurtenissen leren, wat heb ik hieruit geleerd? (bv je bent voor jezelf gaan staan).
Hoe ga ik met mijzelf om en met de ander?
Hoe komt het dat ik boos, verdrietig of verward reageer? Wat maakt dat iets mij raakt?

De dieper liggende oorzaak hiervan ligt vaak in de jeugdjaren.

Dit reflecteren, het doorgronden van je gedachten, je gevoelens, overtuigingen, je emoties, je handelen, dit voedt je geest (spirit), waardoor je bewustzijn groeit, je wordt wijzer.
Klachten verminderen of verdwijnen ook als je tot zelfinzicht en innerlijke groei komt. Vaak ben je je namelijk niet bewust van je eigen beperkte ongezonde (gedachte) patronen, die grote invloed hebben op je geest en lichaam.

Wordt de toeschouwer, kijk ernaar, in plaats van dat je je laat leiden door je constante, herhalende gedachtestroom, stap er uit. En dit is oefenen, oefenen en oefenen. Wanneer je je focust op je Hart, kom je uit je hoofd. In je hart ligt de wijsheid, niet in je hoofd (mind). Via deze weg wordt je hoofd helder en komt er innerlijke rust van binnen. Je gaat je leven dan ook anders benaderen en ervaren; meer met rust en begrip, vanuit je ware essentie. Dit is het begin van vrijheid..

Belangrijk is dus te beseffen, dat wij niet onze gedachten, niet onze herinneringen en niet emoties zijn.

Het zijn programma’s vanuit ons onderbewuste, dit is níet wie wij werkelijk zijn.
En Wie ben jij dan wel? Je ware essentie is een diepere, Goddelijke dimensie, binnen in jou, vol vreugde, liefde, krachtig, creatief, zonder oordeel, dankbaar, met compassie, buitengewoon!.

Waar we diep van binnen allemaal naar op zoek zijn is liefde, vrede en geluk (vreugde). Vanuit wonden uit het verleden, zijn we steeds (onbewust) op zoek naar dat wat we gemist hebben, wat ons compleet maakt.  We gaan dit dan buiten ons zelf zoeken. Terwijl we juist binnen onszelf moeten zoeken. Tijdens deze reis op aarde ga je dus op zoek naar dat wat je nodig hebt in jezelf.

Hier komen vaak gevoelens en emoties bij vrij zoals angst, onbegrip, verdriet, pijn en verwarring. Deze blokkades/patronen in jezelf kunnen worden doorbroken, wanneer je ze gaat toelaten en gaat accepteren, ze te doorvoelen en ze dan los te laten, vanuit een liefdevolle benadering. Vergeef jezelf en anderen en laat los. Hierdoor gaat er ruimte komen in jezelf voor heling, vrede, liefde en geluk.  Het brengt je geestkracht en evenwicht, je wordt emotioneel volwassen, wijzer. Je wordt je dan ook bewust van de winst die je hebt behaald uit bepaalde situaties.

Dit kan niemand van je afnemen, de essentie van wie je Werkelijk bent, een innerlijk. goddelijk licht,een vredig gevoel. Die tijdloos is en los staat van alle materiële zaken, plaatsen of personen. Het is een diepere dimensie in jezelf, Jij bent (al) perfect en compleet.

 

Spiritualiteit, bewustzijnsgroei, HSP Hooggevoelig hoogsensitief dromen

 

Je kunt dan met een schone lei verder gaan en je wordt steeds meer je authentieke, mooie krachtige Zelf. En uitdagingen in het leven kun je beter aan, omdat je vanuit innerlijke rust reageert en niet meer vanuit oude angsten en pijn (oude herinneringen).
Je komt er achter hoe talentvol en mooi je bent, je leert je jezelf steeds beter kennen en begrijpen. Hoe meer je hierin oefent, hoe beter het zal gaan en kun je van jezelf gaan leren houden. De basis om te helen ligt bij de relatie met jezelf.
Zodat je met vol vertrouwen (trouw zijn aan jezelf), zonder angst, andere keuzes kunt gaan maken, waar je blij van wordt, je hartverlangen volgen. Je dromen en wensen kun je gaan laten uitkomen, die jij bent.

Lieve groet, Saskia

“On a deeper level you are already complete.
When you realize that, there is a joyful, playful energy behind what you do”
Eckhart Tolle