Rouw bij dieren

Rouw komt voor bij veel verschillende dieren, waaronder honden, paarden en katten, ze voelen de pijn van het verlies van een geliefde.
Echter Individuele dieren van dezelfde soort kunnen heel verschillend van elkaar rouwen, zoals dit ook het geval is bij mensen.

Het kan ook zo zijn dat als dieren geen hechte verbintenis met elkaar hadden, het juist opbloeit wanneer een huisgenoot is overleden, het dier heeft dan de ruimte gekregen om zichzelf te kunnen zijn.

Verdriet overnemen van eigenaar

Dieren zijn gevoelig voor de sferen die ze voelen en handelen er ook naar. Door de sfeer kunnen dieren in de knoop raken of in verwarring worden gebracht. Ze kunnen bijvoorbeeld spanningen overnemen van de eigenaar. Dieren vangen signalen op en handelen er naar en gebruiken daarbij al hun zintuigen. Dan kan het nodig zijn dat de eigenaar zelf baat heeft bij een energetische behandeling, waardoor klachten van het dier verdwijnen.

Behandeling ter ondersteuning

Wanneer een maatje is overleden, kunnen dieren hierdoor erg van slag zijn, ze laten hun eten staan, gaan rusteloos op zoek naar hun maatje, sommige dieren piepen of gaan jammeren of wordt een dier zelfs lethargisch. Ook kan een dier paniekerig worden.

Ik kan jouw dier hierbij helpen ter ondersteuning om het verlies te verwerken en angst te reduceren, waardoor het dier weer zichzelf wordt.