Energetisch therapeut, HSP, hoogsensitieve vrouwen, hooggevoelig, Praktijk Balans & Inzicht, hoogsensitiviteit, over mij, Saskia, SaskiaTiemens

Over Saskia

Mijn naam is Saskia Tiemens en ik ben geboren in 1970 te Utrecht. Met veel plezier woon ik op de Utrechtse Heuvelrug met mijn twee katjes Jaimey en Djaro. Ik ben opgegroeid met diverse muziek vanuit mijn familie meegekregen, zoals jazz, klassiek en pop. Regelmatig ben ik in de tuin te vinden en hebben we een tropische aquarium met prachtige maanvissen en andere visjes. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, zo maak ik sieraden, teken ik, zing en speel ik op mijn ocarina. Ik hou ook veel van mineraalstenen en komt er regelmatig weer iets nieuws bij 🙂

Mijn reis

Met een vader die bepalend kon zijn, leidde dit er toe dat ik mij als kind ging wegcijferen en mij terugtrok in vele opzichten. Terwijl ik een spontaan en gevoelig kind was. Mijn gevoeligheid werd echter niet gezien en gehoord en omdat ik mij wegcijferde, kon ik mijn grenzen niet aangeven. Ik durfde mijn mening niet te geven, liep vaak op mijn tenen en ik was bang voor conflicten.

Als volwassene worstelde ik dan ook vaak met mensen die bepalend waren, zo ook in relaties.
Ik had soms ook helderziende ervaringen en verwonderde mij hierover.

Ik werd gestimuleerd om te gaan studeren en ik deed wat er werd verlangd van mij. Uiteindelijk heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ook heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt met diverse functies. Daar heb ik een stukje levenservaring opgedaan en heeft het mij geholpen om mij verder te ontwikkelen; met vallen en opstaan. Om in mijn kracht te gaan staan. En ook om uit te vinden wat ik leuk vind om te doen, wat past bij mij en wat niet? Het was een zoektocht naar mezelf, besefte ik later.

Mijn pony Cherro

Dieren hebben altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn leven, ik voelde me bij dieren veilig en blij. Mijn pony tijdens mijn kinderjaren begreep mij wel goed en daar kon ik puur zijn en had ik het vertrouwen om mijzelf te zijn.

Saskia Tiemens, paard, energetisch therapeut, bewustzijnscoach, healer, welzijn voor dier & mens, holistisch praktijk, kat, hond, hsp, hoog gevoelig,balans

 

Vanwege mijn grote voorliefde voor dieren heb ik later een opleiding gevolgd voor dierenartsassistente bij Groenhorst Barneveld. Zo heb ik bij meerdere dierenartspraktijken gewerkt.
De kennis die ik heb opgedaan, komt goed van pas bij de energetische behandelingen. Ik werk voornamelijk met katten, honden en paarden, het is heel dankbaar werk.

Opheffen en helen van mijn blokkades

Op mijn 37e heb ik echt een belangrijke stap in mijn leven gezet en ben ik workshops gaan volgen met betrekking tot intuïtieve ontwikkeling en mediumschap. Ik voelde me echt gelukkig van binnenuit:)

De driejarige HBO beroepsopleiding Energy Coach Professional die ik later heb gevolgd bij het HOC in Amersfoort toentertijd, heeft mij begeleid bij het opheffen en helen van mijn innerlijke blokkades.

Ik ben met mijn eigen thema’s aan de slag gegaan, waardoor ik ook mijn heldere vermogens leerde te ontwikkelen. Zo heb ik aan den lijve ondervonden wat healings voor je kunnen doen om bij je wezenlijke kern te komen, wie je écht bent.

Zelf stappen gezet

Nu weet ik wat hooggevoeligheid is en hoe je dit kan inzetten als een kracht. Zelf heb ik ook allerlei stappen gezet in aarding en het in balans brengen van mijn energieveld. Door overtuigingen in mezelf te transformeren werd ik goed in mijn lichaam gezet en prikkels van buitenaf konden daardoor niet ongefilterd binnenkomen en kwam ik in mijn kracht.

Met de stappen die ik zelf heb mogen zetten, heb ik een nieuw gedrag ontwikkeld voor mezelf; het is een bewuste keuze geweest om echt voor mezelf op te komen en mijzelf te waarderen en lief te hebben, ik ben genoeg, ik ben het waard.

Heling naar zelfliefde en zelfvertrouwen

Deze groei heeft er toegeleid dat ik mijn droom heb gerealiseerd, ik heb mijn praktijk opgezet in Healing, Reading, Coaching voor (hooggevoelige) vrouwen én voor dieren.

Om hen te helpen dichter bij hun eigen innerlijke kracht te brengen. Door middel van bewustzijnsontwikkeling en heling naar zelfliefde en zelfvertrouwen.
Door trouw te zijn aan jezelf, groeit je zelfvertrouwen. Je blijft als Centrum van Jouw Leven. Hierdoor wordt de weg vrij gemaakt om verder te gaan op je eigen pad, vanuit je ware natuur.

Dit doe ik met hart en ziel.

Liefs, Saskia