Liefde voor Jezelf

Ik zit hier in de tuin, met de heerlijke geur van de kamperfoelie, onder de parasol. Heerlijk dat het weer zonnig weer is.
Iets hield me bezig en die middag heb ik het losgelaten. Zomaar ineens, kwam het. Blijkbaar had ik het onbewust tegengehouden, dat gevoel van binnen, wat mij raakte. Toen het eruit was, voelde ik me beter. De situatie is er nog, maar ik kan kijken naar welke oplossing ik ervoor kan vinden en hoe ik ermee om kan gaan. Kan zijn dat die gevoelens een keer weer komen, maar dat is niet erg, ik accepteer het, om ze dan weer te verwerken, en ze los gaan laten.

Soms komt er iets op je af, wat je bezig blijft houden. Het is dan moeilijk om het uit je hoofd te zetten, omdat het je emotioneel raakt. Wat we kunnen doen is dit onaangename gevoel te negeren en proberen het van ons af te zetten. Maar emoties en gevoelens zijn energieën en blijven in je energiesysteem zitten, ze  gaan niet zomaar weg. Vaak kunnen we ook fysieke klachten erbij krijgen zoals nekpijn of pijn in je rug, of andere klachten (een boodschap van je lichaam dat er iets veranderd dient te worden in je leven).
De emotie en het vervelende gevoel gaan wel weg wanneer je Bewust naar je gevoelens toegaat, er aandacht aan besteedt en het gaat verwerken en het los gaat laten.
Wanneer er sprake is van oude emoties of traumatische ervaringen heb je vaak meer tijd nodig om te verwerken.

En dit vinden we vaak spannend, want onze denkgeest vindt de pijn een probleem. MAAR het is geen probleem, het is juist een Mogelijkheid om de pijn en de emotie te bevrijden. Dat is de enige weg om het te helen. Door er doorheen te gaan, je weerstand los te laten, het te accepteren.
De pijn gaat zich oplossen en de levensenergie in je energiesysteem gaat weer stromen. Je voelt je veel beter omdat het oplucht, je bent geschoond van lage, negatieve energie.
Hierdoor kun je de dingen ook van een andere kant bekijken (inzicht) en staat je hart open voor ideeën, inspiratie en mogelijkheden.

Wanneer je dit blijft doen, moed hebben er door heen te gaan, met vallen en opstaan, zul je zien dat het steeds makkelijker voor je gaat worden om met emoties en gevoelens om te gaan en om ze te verwerken, waardoor het geheeld kan worden. Dit te doen, is Liefde voor Jezelf, het betekent goed voor jezelf zorgen.

Hierdoor wordt je energetisch schoner van binnen en gaat je trilling/vibratie omhoog van je energieveld, je bewustzijn. Dit kun je onder meer merken aan dat je meer innerlijke rust voelt van binnen en dat je je gaat ontwikkelen, wat zich positief zal manifesteren in je leven, heel magisch, zo mooi.

Heb een mooie dag.

Lieve groet, Saskia

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *