Liefde of angst

Wist je dat je in het dagelijks leven handelt uit 2 bronnen van emoties: angst of liefde?

Angst komt voort uit je ego-identiteit; controle willen hebben, macht over iets/persoon willen hebben, angst voor verlies, niet goed genoeg voelen, boos zijn.
Hieronder zit altijd de emotie angst, die vaak ontstaan is tijdens je jeugd, het is in jouw geconditioneerd, overtuigingen die je hebt, zijn ontstaan door je opvoeding, de cultuur en je beleving van gebeurtenissen.

Liefde komt vanuit je ware zelf: vertrouwen, compassie, respect, overvloed, empathie.

Door hier bewust van te zijn, kun je de toeschouwer gaan worden in plaats van de denker, je laat dan je leven niet regeren door je gedachten en emoties.
Door die herhalende gedachtestroom ervaar je juist boosheid, angst, verdriet of voel je je eenzaam en ook heel moe.
Je leeft misschien ook vaak in het verleden of in de toekomst, die deze gedachten dan juist bekrachtigen.

Leef in het Nu.

Als je bewust uit je gedachten stapt, merk je de gedachten wel op, maar je gaat er niet in mee. Je kijkt naar de film in plaats van dat je er zelf in zit.
Je blijft bij jezelf, door bij je naar binnen te gaan, bewust een keer diep in en uit te ademen, dan maak je contact met jezelf. En dan verleg je je aandacht, door alleen te observeren; de ruimte waarin je bent, wat is er te zien? Hoor de geluiden die je hoort. Of is het juist stil? Geen mening of gedachte eraan koppelen. In het Nu zijn.
En als er een gedachte komt, niet wegdrukken, maar laat het voorbij gaan. Zo kun je oefenen om je hoofd leeg te maken.

Mocht er een emotie bij je opkomen, zoals verdriet, of angst, laat het gebeuren, houdt het niet tegen. Wees niet bang voor de emotie. Erken en voel de emotie en adem rustig door. Als je de emotie voelt, het niet tegenhoudt en het laat komen, komt er ruimte en heling. Je zult gaan voelen dat de emotie weggaat en er verlichting is gekomen.

Wanneer je oefent om uit je gedachten te stappen, zul je merken dat er ruimte komt tussen je gedachten. Dit geeft letterlijk ook een gevoel van ruimte, een zucht van verlichting. En die ruimte dat ben jij, dit is je ware essentie.

En wanneer je die ruimte (rust, vrede) ervaart, zul je zien dat er subtiele informatie gaat binnen komen, oplossingen, ideeën voor situaties waarin je je bevindt. Je krijgt inzichten en begrip.
Deze had je anders niet binnengekregen vanwege je herhalende, negatieve gedachteprocessen, door in je hoofd te blijven zitten.
Het wordt letterlijk stil in je hoofd.

We kunnen altijd een andere bewuste keuze maken, je bent namelijk niet je conditionering, je overtuigingen, je verleden.
Iedere dag kun je een nieuwe start maken! Leef vanuit je ware zelf.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *