Gronding, je eigen energie afschermen

Wanneer je hooggevoelig bent is het heel belangrijk dat je je goed grond. Dat wil zeggen dat je energetisch goed verbonden bent met de aarde. Hierdoor kun je namelijk alle ballast (emoties van jezelf, maar ook energieën van andere mensen) goed afvoeren de aarde in. En de levensenergie kan goed doorstromen in je lichaam.Waardoor je je lekker in je vel voelt zitten.
Je eigen energie is ook goed afgeschermd.

Om jezelf goed te aarden zou je iedere dag een grondingsoefening of een grondingsmeditatie moeten doen. Zodat het een onderdeel wordt in je dagelijks leven, je zou het kunnen zien als zelfzorg.
Het beste is om dit ’s-morgens te doen, voordat je de deur uit gaat. Want je staat anders helemaal open met je eigen energie en kan er van alles bij je binnen komen.
Wanneer je een grondingsmeditatie of een andere grondingsoefening dagelijks doet, zul je voelen, dat door het gronden van jezelf, je meer gaat ontspannen en dat je lekker in je vel gaat zitten.
Je kun het op iedere moment van de dag doen, wanneer je dat nodig hebt, waar je ook bent.

Wanneer je je aanmeldt voor de 10 gratis tips voor hoogsensitieve vrouwen, zie homepage, ontvang je gratis een door mij zelf ingesproken grondingsmeditatie.

 

Visualiseren werkt krachtig

Tijdens de meditatie grond je jezelf door middel van intentie en visualisatie. Dit werkt heel krachtig. Wat je bijvoorbeeld dan kunt voelen is dat je voeten zwaarder worden, je voelt tintelingen in je benen, je voelt je meer ontspannen worden. Als je heel gevoelig bent, kun je zelfs voelen dat je aan het zakken bent, je zakt je lichaam in.
Mocht je toch niet iets voelen, maak je geen zorgen, de meditatie werkt gewoon en je zal gaan gronden en overtollige energie afvoeren.

Door je goed te aarden krijg je een gezond energieveld. Je bent dan niet overgevoelig voor alle energie die bij je binnenkomt. Je energieveld beschermt je namelijk hiertegen. En het zorgt ervoor dat je je goed kunt ontladen.
Ook ben je aanwezig in je lichaam, sta je stevig in jezelf, waardoor je in je kracht staat. Je kunt daardoor veel beter bij jezelf blijven. Je kunt dan ook beter onderscheiden welke energie van jou is of van de ander.

 

Andere oefening om je af te schermen

Een andere oefening is om je eigen energieveld (je eigen energie) naar je toe te trekken tot armlengte (armen gestrekt) dit is een mooie grootte. Dit doe je ook door middel van intentie en visualisatie. Je ziet dan voor je (en misschien kun je het ook voelen), dat je je eivormige energieveld compacter maakt. Hierdoor heb je een kleiner energieveld om je heen waardoor je niet alle prikkels opvangt van je omgeving. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen wanneer je in de stad bent, of op je werk waar veel mensen zijn. Of in een situatie waar zich heftige emoties kunnen voordoen.

 

Signalen

Wanneer je regelmatig in een drukke omgeving bent en je hebt last van stress, ben je gevoeliger voor emoties en energieën van andere mensen. Dit pik je onbewust op. Je kunt je dan heel moe voelen, duizelig, je krijgt misschien migraine en kun je gespannen raken. Misschien heb je last van depressieve gevoelens of ben je regelmatig ziek.

Het is zaak om te letten op deze signalen van je lichaam. Het heeft vaak te maken met onderliggende oorzaken: overtuigingen (over jezelf en over anderen), verwachtingen, emoties, gebeurtenissen uit het verleden, die meewerken aan de onbalans in jezelf.
Door deze innerlijke processen ben je uit je gronding geschoten en dit maakt dat je heel gevoelig bent. Gevoelig voor alle energie vanuit de omgeving. En je kunt de ballast niet goed afvoeren.

 

Met een open blik

Wanneer je met een open blik naar jezelf kunt kijken en je wilt werken aan de onbalans in jezelf, zullen klachten gaan verminderen en verdwijnen. Je wordt krachtiger. Ook zul je meer innerlijke rust gaan ervaren.
Hierdoor ga je je energieker voelen en omdat je je krachtiger voelt, krijg je ook vertrouwen, geloof in jezelf. Je maakt dan verbinding met jezelf, wie je werkelijk bent. Je gaat een vreugde ervaren, je komt Thuis in jezelf.

Wanneer je stevig in jezelf staat, kun je ook beter met bepaalde gebeurtenissen omgaan, ze brengen je minder van je stuk. Net als een boom die goed geworteld is in de aarde en geen last heeft van de storm.

Je weet dan wat je kunt doen om jezelf weer in balans te brengen. Door je goed te aarden, rustig in en uit te ademen en emoties te doorvoelen (niet wegdrukken, maar laten komen, en dan los te laten. Dan komt er ruimte, heling, die je weer bij jezelf brengt, in je kracht.

 

Goed op weg

Het is een leerproces en de ene keer zal het beter gaan dan een andere keer. Maar dit is niet erg. Hoe vaker je het oefent, hoe beter het zal gaan. Wanneer je denkt dat je weer 2 stappen teruggaat, is dat juist een positieve verankering in jezelf, je bent goed op weg!

Zou je meer begeleiding hierin willen hebben, neem gerust contact met mij op.
Dan kijken we wat we samen kunnen doen omtrent jouw specifieke hulpvraag.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *