Waar wordt Jij blij van? En wat werken met energie (Energetische therapie) voor mij betekent🧡

Waar wordt Jij blij van? En wat werken met energie (Energetische therapie) voor mij betekent🧡

In deze inspiratieblog lees je over mijn ervaring m.b.t .spirituele groei, uit het hoofd en in het hart, trouw zijn aan jezelf en wat werken met energie voor mij betekent en wat het inhoudt Rainbow on Messenger 1.0🧡

Spirituele groei

Ik voel mezelf spiritueel (spirit=geest). Ik leef bewust vanuit mijn gevoel en intuïtie. Ik kijk en denk zoveel mogelijk vanuit mijn hart en ik handel daar ook naar, zonder oordeel. En dit is wie wij allemaal zijn, de essentie van liefde.
Daarbij reflecteer ik, vanuit liefde, mijn gedachtes en handelen. Wat mijn geest voedt en hierdoor groeit mijn bewustzijn, wijzer worden.

Dit doe ik om mijzelf beter te begrijpen en om niet meer te leven vanuit de programmering, dit zijn aangeleerde patronen/overtuigingen. Ze zijn ontstaan door wat we ervaren hebben in ons leven en die niet goed zijn verwerkt. En ik weet zelf hoe lastig dit kan zijn.
Om dit te veranderen om hier uit te komen, er je niet meer mee te identificeren, begin je ermee door eerst bewust te gaan worden dat dit een programma is. Niet die wie we werkelijk zijn in wezen.

Ik zit wel eens in mijn hoofd, zeker m.b.t. tot een bepaalde situatie, en komen er beperkte gedachten waar ik onzeker en onrustig van word. Heel vervelend en lastig en heb ik het gevoel dat ik in een cirkeltje ronddraai. Mijn kleine ikje is dan weer om de hoek komen kijken, Mini Me.

Ik ben er wel nu bewust van hoe dit werkt, omdat ik een paar jaar geleden had besloten dat ik dit niet meer wilde, ik wilde daar vanaf, anders worden, een ‘betere’ versie van mijzelf, die ik (wij), in wezen al, ben (zijn).
En ik dank dan mijn ego voor het delen van deze beperkte gedachtes, en ga er bewust niet in mee, want dat brengt alleen maar sores, chaos, emotionele pijn.


De mind herhaalt alleen maar gedachtes wat het al weet, wat het eerder heeft meegemaakt en ervaren (ook de leuke ervaringen). Maar de negatieve ervaringen nemen dan de overhand, met de daarbij behorende gedachtes en daar komt geen goede, zuivere oplossing uit, geen zuiver antwoord.

Vanuit de mind denken we en reageren we met standaardreacties, oude patronen. Dit komt omdat ons onderbewustzijn een recorder is die altijd wakker is, altijd alles opneemt en alles afspeelt. Herhalend.
Deze recorder, ons onderbewuste, reageert altijd wanneer we ons gestrest voelen, omdat het op overleven is gericht, het is daarvoor ge-programmeerd.

Vanuit het hoofd naar het hart toe..

In plaats daarvan ga ik naar mijn gevoel, wat is in lijn met mij?
Wat wil ik in het leven, wat is mijn hartverlangen, mijn behoefte, waar word ik blij van? (meer…)

Zelfliefde Verandert je Leven, Je Creëert je Realiteit💫

Zelfliefde Verandert je Leven, Je Creëert je Realiteit💫

In dit inspiratie artikel wil ik graag met je delen, ook door wat ik zelf heb mogen ervaren, hoe onze overtuigingen die we hebben binnen ons zelf, onze eigen realiteit creëren. En dat we altijd in het leven een spiegeling krijgen van wie we zijn, maar ook dat we altijd in het leven een weerspiegeling krijgen van wat we geloven dat we verdienen.

Als we bijvoorbeeld graag iets willen in het leven en we geloven dat we dat niet waard zijn, dan creëren we blokkades in ons onderbewustzijn binnen in ons. We creëren daarmee ervaringen die wat we juist willen in ons leven, blokkeren dat dat gebeurt. En dit komt dan, omdat we niet in één lijn zitten met hoe we ons voelen over ons zelf. Je wilt dus iets, maar eigenlijk vind je het jezelf niet waard, dat is dus tegengesteld.
(meer…)