Spiritualiteit HSP bewustzijnsgroei

Innerlijke groei

Innerlijke (spirituele) groei is bewust te leren leven vanuit je gevoel, je intuïtie, Uit je hoofd gaan. Door te leren denken en te kijken vanuit je hart. En je mind daarop te richten, samenwerken. Vanuit compassie (met passie creëren) en onvoorwaardelijke liefde te hebben, die jij bent, en voor anderen.

Dit kun je bereiken via bewust te willen leren en geestelijk te willen groeien. Zodat je je Ware zelf kan ontplooien en leven. Dit zal zich positief manifesteren in je dagelijkse leven, omdat je lichaam, je emoties, je mind en energieën dezelfde kant op gericht zijn, ze zijn één geheel.

Om jezelf hierin te ontwikkelen kun je vragen stellen als:
Wie ben ik?
En wie ben ik in relatie tot de ander? de aarde? het universum?
Wat wil ik in mij  leven, wat is mijn hartverlangen, mijn behoefte, waar word ik blij van?
En hoe kan ik dat realiseren, creëren?

How to Find Your True Self, welzijn voor Dier & Mens, saskia tiemens, energetisch therapeut, transformatie, coach, healer, aurahealer, hsp

Verbinding maken met je behoefte is verbinding maken met jezelf, je eigen liefde.

Waar het om gaat is om bewust, de essentie van je Ware zelf te gaan ontdekken, zónder de angsten en onzekerheden; Wie ben jij Werkelijk?
Want velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. We hebben aangeleerde patronen, die ontstaan zijn tijdens onze opvoeding, door personen, door de cultuur en door gebeurtenissen. Uit dit leven, maar ook uit oude levens. Die aangeleerde patronen zijn programmaatjes van het onderbewuste (geprogrammeerd) , die het grootste deel van onze gedachten én ons handelen beïnvloeden.

Hierdoor lijkt het dat we weten wie we zijn, maar het zijn de programma’s die aan het woord zijn (dit komt vanuit ons mensdeel,  onze lagere mind, het ego, het kleine ikje). Hoe jij waarneemt, bepaalt je realiteit.

Wanneer je leert dit om te vormen, te verlichten, door eerst bewust te zijn van jouw programma’s, hieraan te werken en het los gaat laten, je niet meer ermee te identificeren, kom je bij wie je Werkelijk bent., ben je in je centrum, is er harmonie, balans.

Loskomen van beperkte gedachten

Om jezelf te leren kennen en los te komen, te onthechten van die programma’s van het onderbewuste, kun je de keuze gaan maken om aan jezelf te gaan werken. Met een open houding jezelf te gaan observeren, zonder oordeel. En jezelf af te vragen: Waarom voel ik dit zo, waarom doe ik dit en waarom zeg ik dit zo? (uit pijn? verdriet? angst? een overtuiging?)

Zo ontwikkel je je eigen bewustzijn. Je krijgt gaandeweg steeds meer inzicht in jezelf en ook in anderen. Je kijkt als het ware op een afstand ernaar. Ook zie je gaandeweg wat je kunt leren uit situaties en personen die je ontmoet in je dagelijks leven. Je gaat op een andere manier kijken naar de dingen, je ziet het gehele proces, the whole picture.  Hierdoor gaat je leven ook meer betekenis voor je krijgen; vreugde, hoop, uitzicht en een diep weten, met begrip.

Door jezelf over te geven aan dat wat is op dat moment, het te accepteren en weerstand in jou, los te laten, in het NU blijven, is de weg naar heling. 
Wanneer je je leven laat leiden door beperkte gedachten en emoties, ontstaat lijden. Wees hiervan bewust. Durf het aan om verantwoordelijkheid te nemen over je leven, door niet een slachtoffer te zijn, maar de kapitein van je schip. Dan zal dit het begin zijn om de aangeleerde oude patronen die je niet meer dienen, te doorbreken, het op te ruimen en emoties te helen. Hierdoor kom je in je kracht.

Wij zijn hier om te ervaren en hiervan te leren en te ontdekken Wie we Werkelijk Zijn

Je kunt het leven op aarde zien als een reis, een leerschool; van alles komt er op je pad en dit heeft vaak grote invloed op je. Je kunt leren hoe je omgaat met deze uitdagingen (= karma: actie-reactie in jezelf). Standaardreacties maken dat steeds hetzelfde (een dominant persoon bijv. of een zelfde situatie, naar je terugkomt, net zo lang totdat je je reactie kan transformeren/neutraliseren. Door ermee te spelen, anders dan anders.

Door deze standaardreacties van jezelf te leren herkennen, in situaties en op personen.
En wat er van binnen bij je speelt, wordt weerspiegelt in je leven, in de wereld om je heen. Het universum reageert namelijk op onze gevoelens en gedachten. Dit is ook wetenschappelijk ontdekt.
De wereld is onze spirituele leraar:

Je kunt vragen hierbij stellen als:

Wat kan ik van deze gebeurtenissen leren, wat heb ik hieruit geleerd? (bijv. je bent voor jezelf gaan staan).
Hoe ga ik met mijzelf om en met de ander? Met de situatie?
Hoe komt het dat ik boos, verdrietig, oordelend of verward reageer? Wat maakt dat dit mij raakt?

De dieper liggende oorzaak hiervan ligt vaak in de jeugdjaren en in oude levens die we geleefd hebben.

Via ons prachtig lichaam, vanuit het buikgevoel en ons hart kunnen we voelen en uiten we emoties, want ons hoofd is niet in staat om emoties te doorvoelen.

Zelfonderzoek, jezelf helen, ontwaken, ware zelf, balans, energetisch therapeut saskia tiemens, welzijn voor dier en mens, coach, healer, energetische therapie, heling

Door het reflecteren, het doorgronden van je gedachten, je gevoelens, je overtuigingen, je emoties, je handelen, voedt dit je geest (spirit), waardoor je bewustzijn groeit, je wordt wijzer.
Klachten verminderen of verdwijnen ook als je tot zelfinzicht en innerlijke groei komt. Vaak ben je je namelijk niet bewust van je eigen beperkte ongezonde (gedachte) patronen, die grote invloed hebben op je geest en lichaam.

Neem een stap naar achteren, wordt de toeschouwer, zie jezelf, hoor jezelf. In plaats van dat je je laat leiden door je constante, herhalende gedachtestroom, stap hier uit, door jezelf op afstand te observeren.. En dit is oefenen, oefenen en oefenen. Wanneer je je focust op je Hart, kom je uit je hoofd. In je hart ligt de wijsheid, niet in je hoofd (mind). Via deze weg wordt je hoofd helder, stiller en komt er innerlijke rust van binnen, ruimte. Je gaat je leven dan ook anders benaderen en ervaren; meer met rust en begrip, vanuit je ware essentie. Dit is het begin van vrijheid..

Belangrijk is dus te beseffen, dat wij niet onze gedachten, niet onze herinneringen en niet emoties zijn.

Het zijn programma’s vanuit ons onderbewuste die op overleven is gebaseerd, dit is níet wie wij werkelijk zijn. .
En Wie zijn wij dan wel? Onze ware essentie is een diepere, oneindige Goddelijke dimensie, vol vreugde, pure onvoorwaardelijke liefde, scheppende creatiekracht, zonder oordeel, compassie, multidimensionaal, krachtig, buitengewoon!

De Basis om te Helen ligt bij de relatie met jezelf, energetisch therapeut, coach, saskia tiemens. welzijn voor dier en mens

Waar we diep van binnen allemaal naar op zoek zijn, is liefde, vrede en geluk (vreugde). Vanuit wonden uit het verleden, zijn we steeds (onbewust) op zoek naar dat wat we gemist hebben, wat ons compleet maakt. We gaan dit dan buiten ons zelf zoeken. Terwijl we juist binnen onszelf mogen zoeken. Tijdens deze reis op aarde ga je dus op zoek naar dat wat je nodig hebt in jezelf. Om je ware essentie te vinden en te ontplooien en te leven.

Hier komen vaak gevoelens en emoties bij vrij zoals angst, onbegrip, verdriet, pijn en verwarring. Deze blokkades/patronen in jezelf kunnen worden doorbroken, wanneer je de emoties gaat toelaten en gaat accepteren en ze dan los te laten, vanuit een liefdevolle benadering. Vergeef jezelf en anderen en laat los. Waardoor er ruimte komt om nieuwe positieve patronen te gaan ontwikkelen in jezelf.  Hierdoor gaat er ruimte komen in jezelf voor heling, vrede, liefde en geluk, harmonie.

Het gaat je geestkracht en evenwicht brengen, je wordt emotioneel en mentaal volwassen, wijzer. Je wordt je dan ook bewust van de winst die je hebt behaald uit bepaalde situaties.

Dit kan niemand van je afnemen, de essentie van wie je Werkelijk bent, een innerlijk. goddelijk licht,een vredig en vreugdevol gevoel. Die tijdloos is en los staat van materialiteit, plaatsen of personen. Het is een diepere dimensie in jezelf, Jij bent (al) perfect en compleet.

Be awesome, harmony, courage, welzijn voor dier & Mens, Saskia Tiemens

Je kunt dan met een schone lei verder gaan en je wordt steeds meer je authentieke, mooie krachtige Zelf. En uitdagingen in het leven kun je beter aan, omdat je vanuit innerlijke rust kan reageren en niet meer vanuit oude angsten en pijn (oude herinneringen). Je leeft meer en meer vanuit je hart en buikgevoel.

Je komt er achter hoe talentvol en mooi je bent, je leert je jezelf steeds beter kennen en begrijpen. Hoe meer je hierin oefent, hoe beter het zal gaan, stap voor stap,  en kun je van jezelf gaan leren houden.
“De Basis om te Helen ligt bij de Relatie met Jezelf”.

Zodat je met vol vertrouwen (trouw aan jezelf zijn), de angst neutraliseert, en andere keuzes kunt gaan maken, waar je blij van wordt, je hartverlangen gaan volgen. Je dromen en wensen kun je gaan creëren, die jij bent.
Te gaan leven vanuit jouw eigen kracht, zonder je afhankelijk te maken van anderen. Volg je hart waar je ziel van gaat zingen, hierdoor gaat je trilling omhoog en trek je nog meer hier van aan. En je raakt  daarmee ook positief anderen aan, omdat we allemaal energetisch met elkaar verbonden zijn.

Lieve groet, Saskia

“On a deeper level you are already complete.
When you realize that, there is a joyful, playful energy behind what you do”
Eckhart Tolle