Hooggevoelig

Wanneer je hooggevoelig bent, ben je overgevoelig voor alle energie, voor alle prikkels. Je pikt dan meer signalen en details op, alles komt intens binnen. Anderen hebben er geen last van, maar voor jou kan het al snel te veel zijn. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van harde geluiden, licht en straling of van plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn zoals op het werk, in een stad of een festival.

Je bent hooggevoelig geboren of je bent hooggevoelig geworden door de beleving van bepaalde emotionele gebeurtenissen. Dit kan bijvoorbeeld het verlies van een geliefde zijn, een scheiding, een ongeluk of een operatie. Door de emotionele schok ben je dan voor een gedeelte uit je lichaam geschoten en daarom ben je heel gevoelig voor alle prikkels.

Kenmerken van hooggevoeligheid:

  • Je bent erg gevoelig voor prikkels van buitenaf; je voelt je onrustig, duizelig of erg moe. Ook kun je erg druk zijn (bijvoorbeeld ADHD) of juist in jezelf gekeerd.
  • Je neemt gedetailleerd en intens waar, je hebt daardoor meer tijd nodig om indrukken te verwerken
  • Je voelt emoties van anderen en sferen goed aan, deze kunnen intens bij je binnenkomen
  • Je bent perfectionistisch en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor je moeite hebt met loslaten
  • Je bent zorgzaam en speelt in op de behoeften van anderen waarbij je moeite hebt om je grenzen te bewaken en aan te geven, ook kun je last hebben van onbewust pleasegedrag
  • Hierdoor heb je meer last van stress, spanningen en fysieke klachten zoals hoofdpijn/migraine, maag en darmklachten en chronische vermoeidheid
  • Ook kun je last hebben van angsten en depressiviteit

Dit kan grote invloed hebben op je werk, je privéleven en op je relaties. Je kunt in eerste instantie hier zelf veel last van hebben en jezelf afvragen of er iets mis is met je. Hierdoor kan het zijn dat je de neiging hebt om jezelf klein te houden, je wilt het onderdrukken of negeren. En misschien vindt je omgeving het gek hoe jij kunt reageren, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat niemand je begrijpt.

Door je bewust te worden van je hooggevoeligheid en deze te accepteren, kun je het omzetten van een last naar een kwaliteit. Hooggevoelig zijn heeft ook mooie kanten, bijvoorbeeld kunnen vertrouwen op je intuïtie, je goed in kunnen leven hoe anderen zich voelen, behulpzaam zijn, intens kunnen genieten, goed kunnen luisteren, heel creatief zijn, natuurminnend zijn, meer begrip hebben, houden van al dat leeft en nog veel meer!

Jezelf leren accepteren

Om minder last te hebben van (over) gevoeligheid, is het belangrijk dat je goed leert aarden, dat je je innerlijke kracht gaat versterken en dat je jezelf gaat accepteren en waarderen (jij bent genoeg), je eigenheid ontwikkelen. En te ontdekken waar je behoeftes liggen, waar hecht je waarde aan, waar word je blij van?.

Om jezelf schoner te maken, vrij te maken van ballast, is het nodig om oude, onderliggende negatieve gedachtepatronen, die je niet meer dienen, op te ruimen. En de emoties te helen.
Wanneer je aan jezelf gaat werken, zul je een goede emotionele en mentale basis gaan krijgen, meer evenwicht. En dit zal een geschenk voor je zijn, het gaat je innerlijke rust geven.

Helderziende vermogens

We worden allemaal helder geboren (dit is het ontvangen en waarnemen van meer energiefrequenties met al je zintuigen). En meestal vervaagt dit rond de 5e tot 7e levensjaar. Maar het kan ook zijn dat het blijft of terugkomt. Dit betekent vaak dat dit met je levenstaak te maken heeft.
Dit is een andere vorm van hooggevoeligheid. Je kunt dan helderzien en/of helderhoren, heldervoelen, helderproeven, helderruiken en helderweten. Om dit verder te ontwikkelen, is het belangrijk om een goede mentale en emotionele basis te krijgen, door eerst balans in jezelf te vinden. Dit kun je bereiken door jezelf waar te nemen, door bewust naar je zelf te durven kijken, om oude patronen, op angst gebaseerd, die je niet meer dienen, los te gaan laten.

“De basis om te helen, ligt bij de relatie met jezelf”.

 

HSP, hooggevoeligheid kind, volwassene heldere vermogens

Energieveld

Je energieveld, je aura beschermt je tegen alle prikkels van buitenaf. Echter wanneer je plotseling valt, onder narcose gaat voor een operatie, of een emotionele gebeurtenis doormaakt, is je energieveld  voor een gedeelte omhoog geschoten uit je lichaam en word je daardoor niet langer beschermd door je energielagen. Je hangt eruit, je bent uit je gronding. Hierdoor komt alles ongefilterd en intens binnen en ben je overgevoelig voor alle prikkels van buitenaf.
Ook wanneer je fysieke pijn hebt, schiet je uit je lichaam. Dit omhoogschieten van de aura is een automatische reactie van het energiestelsel, het is een vluchtmechanisme.
Het lichaam doet dit ook, het maakt bijvoorbeeld adrenaline aan, dan wil je wegvluchten of vechten, het is een overlevingsmodus.

Niet verwerkte emoties en gevoelens gaan vastzitten

Je beleving van emotionele gebeurtenissen, je gevoelens en emoties is een opeenhoping van energie en blijft in je (energie)lichaam zitten. Door eerlijk naar jezelf te kijken, open en bewust te werken aan jezelf, zal  je helpen om meer evenwicht en rust te krijgen. De ballast wordt losgelaten.

Leven vanuit je Hart, je centrum, er bewust steeds naar toegaan, zorgt voor minder stress en maakt dat je je sterker voelt. Je vergroot je zelfbewustzijn en je kunt daardoor meer energie en voldoening uit je leven halen, met passie, vreugde en innerlijke vrede.

Door middel van de energetische therapie die ik geef, wordt het energiesysteem in je aura geschoond en hersteld, en ga je weer in je gronding komen (ben je aanwezig in je lichaam). Je bent dan weer energetisch verbonden met de aarde (de aarde heeft ook een elektromagnetisch energieveld) en met de energie vanuit de kosmos. De overtollige ballast kan daardoor goed worden afgevoerd en kun je jezelf opladen.
Hierdoor kom je in je kracht en ben je beschermd door een mooi energieveld die in balans is, waardoor je niet meer overgevoelig bent voor prikkels van buiten af.

Doordat je in balans bent, kun je vanuit rust je grenzen aangeven. Je kunt goed contact maken met je gevoel, naar jezelf luisteren (wat je behoeftes zijn) en daardoor goed bij jezelf blijven.

Wil je begeleiding hierin?