Hooggevoelig

Wanneer je hooggevoelig bent (HSP, Hoog Sensitief Persoon) ben je overgevoelig voor alle energie, overgevoelig voor alle prikkels. Je pikt dan meer signalen en details op, alles komt intens binnen. Anderen hebben er geen last van, maar voor jou kan het al snel te veel zijn. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van harde geluiden, licht en straling of van plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn zoals op het werk, in een stad of een festival.

Je bent hoogsensitief geboren of je bent hoogsensitief geworden door de beleving van bepaalde intense emotionele gebeurtenissen, dit kan bijvoorbeeld het verlies van een geliefde zijn, een scheiding, een ongeluk of een operatie. Door de emotionele schok ben je dan voor een gedeelte uit je lichaam geschoten en daarom ben je heel gevoelig voor alle prikkels.

Kenmerken van hooggevoeligheid:

  • Je bent erg gevoelig voor prikkels van buitenaf; je voelt je onrustig, duizelig of erg moe. Ook kun je erg druk zijn (bijvoorbeeld ADHD) of juist in jezelf gekeerd.
  • Je neemt gedetailleerder en intenser waar, je hebt daardoor meer tijd nodig om indrukken te verwerken
  • Je voelt emoties van anderen en sferen goed aan, deze kunnen intens bij je binnenkomen
  • Je bent perfectionistisch en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor je moeite hebt met loslaten
  • Je bent zorgzaam en speelt in op de behoeften van anderen waarbij je moeite hebt om je grenzen te bewaken en aan te geven, ook kun je last hebben van onbewust pleasegedrag
  • Hierdoor heb je meer last van stress, spanningen en fysieke klachten zoals hoofdpijn/migraine, maag en darmklachten en chronische vermoeidheid
  • Ook kun je last hebben van angsten en depressiviteit

Dit kan grote invloed hebben op je werk, je privéleven en op je relaties. Je kunt in eerste instantie hier zelf veel last van hebben en jezelf afvragen of er iets mis is met je. Hierdoor kan het zijn dat je de neiging hebt om jezelf klein te houden, je wilt het onderdrukken of negeren. En misschien vindt je omgeving het gek hoe jij kunt reageren, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat niemand je begrijpt en je je wilt terugtrekken.

Door je bewust te worden van je hooggevoeligheid en deze te accepteren, kun je het omzetten van een last naar een talent; hooggevoelig zijn heeft ook mooie kanten, bijvoorbeeld vertrouwen op je intuïtie, goed in kunnen leven hoe anderen zich voelen, behulpzaam zijn en nog veel meer.
Om de symptomen te laten verdwijnen is het belangrijk dat je goed leert aarden, dat je je innerlijke kracht gaat versterken en dat je jezelf gaat accepteren (je bent goed zoals je bent), je eigenheid ontwikkelen. En te ontdekken waar je behoeftes liggen, waar hecht je waarde aan?.

Om jezelf schoner te maken, vrij te maken van ballast, kun je bereiken door oude, onderliggende negatieve gedachten, die je niet meer dienen, op te ruimen en door emoties te helen. Wanneer je aan jezelf gaat werken, zul je meer een goede emotionele en mentale basis krijgen, meer evenwicht, en dit zal een geschenk voor je zijn.


Heldere vermogens

We worden allemaal helder geboren (dit is het ontvangen en waarnemen van meer energiefrequenties met al je zintuigen) en meestal vervaagt dit rond de 5e tot 7e levensjaar. Maar het kan ook zijn dat het blijft of terugkomt. Dit betekent vaak dat dit met je levenstaak te maken heeft.
Het is een andere vorm van hooggevoeligheid. Je kunt dan helderzien en / of helderhoren, helder-voelen, helderproeven, helderruiken en helder-weten. Om dit verder te ontwikkelen, is het belangrijk om een goede mentale en emotionele basis te krijgen, door eerst balans in jezelf te vinden. Dit kun je bereiken door aan jezelf te gaan werken, door bewust naar je zelf te durven kijken, om oude patronen, meestal op angst gebaseerd, die je niet meer dienen, los te gaan laten.

 

HSP, hooggevoeligheid kind, volwassene heldere vermogens

Overgevoelig voor prikkels

Je energieveld, je aura beschermt je tegen alle prikkels van buitenaf. Echter wanneer je valt, onder narcose gaat voor een operatie, of een emotionele gebeurtenis hebt meegemaakt, is je energieveld  voor een gedeelte omhoog geschoten uit je lichaam en word je daardoor niet langer beschermd door je energielagen. Je hangt eruit, je bent uit je gronding. Hierdoor komt alles ongefilterd en intens binnen en ben je overgevoelig voor alle energie van buitenaf.
Ook wanneer je fysieke pijn hebt, schiet je uit je lichaam. Dit omhoogschieten van de aura is een automatische reactie van het energiestelsel, het is een vlucht-mechanisme.
Het lichaam doet dit ook, het maakt bijvoorbeeld adrenaline aan, dan wil je wegvluchten of vechten, het is een overlevingsmodus.

Trauma is opeenhoping van energie

Beleving van emotionele gebeurtenissen, negatieve gevoelens en emoties is een opeenhoping van energie en blijft in je energielichaam zitten. Om je te ontdoen van deze ballast kun je, door eerlijk naar jezelf te kijken, open en bewust werken aan je persoonlijke problematiek. Dit zal je helpen om meer evenwicht, energie en rust krijgen in je leven, op alle gebieden.

Leven vanuit je kern, je centrum, er bewust steeds naar toegaan, zorgt voor minder stress en maakt dat je je sterker voelt. Je vergroot je zelfbewustzijn en je kunt daardoor meer energie en voldoening halen uit je leven en uit relaties met anderen.

Doordat je in balans bent, kun je ook vanuit rust je grenzen aangeven. Je kunt goed contact maken met je gevoel, naar jezelf luisteren (wat je behoeftes zijn) en daardoor goed bij jezelf blijven.

Door middel van de energetische therapie die ik geef, wordt het energiesysteem in je aura geschoond en hersteld, en kom je weer in je gronding (ben je aanwezig in je lichaam). Je bent dan weer energetisch verbonden met de aarde (de aarde heeft ook een elektromagnetisch energieveld). en overtollige ballast kan daardoor goed worden afgevoerd en kun je jezelf opladen.
Hierdoor kom je in je volle potentiële kracht en ben je beschermd door een mooi energieveld die in balans is, waardoor je het leven niet meer ervaart als een hoogsensitief persoon.

 

Wil je begeleiding hierin?