Emoties en gevoelens, de weg naar groei

Het is helemaal goed om emoties te voelen. Ons is vaak geleerd dat het verkeerd is als we iets voelen, en dan willen we die emotie niet en gaan het onderdrukken. Maar we moeten juist dankbaar zijn voor die emoties, omdat ze ons begeleiden door het leven heen en het begeleidt ons in onze groei.

We hebben de keuze gemaakt om hier te zijn, om te ervaren, voor onze groei. Er zijn geen verkeerde emoties. Emoties laten ons weten hoe het met ons gaat, het maakt ons bewust van onze keuzes die we maken of gemaakt hebben en onze reacties hierop.

Echter kun je door een bepaalde emotie je belemmert voelen in je functioneren.

Fundamentele oorzaak

Wanneer er een depressie is ontstaan, is het belangrijk om naar de fundamentele oorzaak te kijken. Het geven van antidepressiva zorgt er namelijk niet voor dat de oorzaak verdwijnt, maar het dempt het gevoel waardoor het lijkt alsof het er niet meer is.

Je lichaam geeft een signaal af dat er iets mis is, het is een boodschap. Dit signaal zou je niet moeten onderdrukken, maar durf de moed te hebben om het te onderzoeken wat er achter zit, want dat is de weg dat het geheeld kan worden.

Het kan bijvoorbeeld komen doordat er bepaalde problemen zijn waar je niet uit komt, bijvoorbeeld op je werk, misschien wil je een andere baan, maar je durft niet te kijken voor ander werk, je bent misschien bang om de ‘zekerheid’ van een vaste baan op te geven. Of je denkt dat je te oud bent, omdat de buitenwereld dit tegen je zegt.

Misschien heb je problemen met je familie, voel je je niet gesteund, en blijven intense gebeurtenissen in je hoofd zitten. Het kan ook zijn dat je misschien  een dierbare hebt verloren, waar je het heel moeilijk mee hebt en het niet goed hebt verwerkt.

Emoties en gedachten zijn energie

Elke gedachte en emotie is energie, die energie stroomt door je lichaam en je energiesysteem, en geeft een reactie. Als je de emotie niet uit, dan blijft de energie daarvan in je energieveld én je lichaam opgeslagen.

Het zijn krachtige energieën die direct invloed hebben op het functioneren van je lichaam. En als er veel emoties zijn en je weet niet hoe ze te uiten, dan loop je vast. De levensenergie stroomt niet meer, het staat stil. Uiteindelijk gaat je gronding, dat is de verbinding met de aarde, gaat los. Er kan dan helemaal geen ontlading van energie meer plaatsvinden en je kunt er helemaal niets meer bij hebben.

Daarom is het zo belangrijk om te begrijpen wat de gebeurtenissen hebben veroorzaakt, in jezelf. Wanneer je hier niets aan gaat doen, kun je op den duur niet meer goed functioneren en krijg je een burn-out of word je zelfs ziek. Er zijn dan teveel prikkels die je niet kunt verwerken, het is dan allemaal teveel. Je wilt het liefste alleen zijn en je ervaart geen vreugde in je leven.
Je lichaam laat hiermee zien dat er verandering nodig is.

Wanneer je een sessie bij mij wilt doen, wordt de zware energie geschoond. De grootste blokkades worden weggehaald en dan gaat het weer bij je stromen. Het kan zijn dat met slechts één sessie je van je probleem af bent. Het kan echter ook wat langer duren, omdat er dan meer oorzaken zijn die de energiestroom heeft vastgezet in je energiesysteem. Laag voor laag, het kan jarenlang zijn opgebouwd, dat is teveel voor je in één sessie.
Stap voor stap, het is een onderdeel van je bewustzijnsproces, om bij je ziel, je licht te komen, en daardoor bij je innerlijke kracht.

Wanneer die energie eruit is, zal je gronding blijvend hersteld zijn, waardoor je weer energie kunt afvoeren en opladen. Je gaat je dan ook weer beter voelen en fitter en je hebt hierdoor weer rust in je hoofd.

Hoe mooi zou het zijn om je emoties te onderzoeken, te omarmen en te helen, waardoor je in staat bent om jouw volledig potentieel te benutten en weer vreugde te ervaren in je leven, in je Lichtkracht te staan♡

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *