Dieren spiegelen

Dieren kunnen goed veranderingen aanvoelen in hun omgeving. Ze zijn uiterst gevoelig voor emoties. Als je bijvoorbeeld verdrietig bent, voelen ze dit zeer goed aan en komen je dan troosten. Het dier weet al hoe wij denken en hoe wij ons voelen, want het dier voelt ons onderbewuste aan. Dieren hebben onvoorwaardelijk lief.

En dieren spiegelen ons. Ze laten zien wat wij zelf vaak niet willen of kunnen zien. Ze nodigen ons uit om diep in contact te komen met onszelf, inzicht in onze problemen te geven en te laten zien wat de invloed is van ons gedrag op onszelf en op onze omgeving. Dieren vragen ons om in verbinding te leven en verantwoordelijkheid te nemen om stappen die zetten die echt nodig zijn.

Dieren kijken recht door je heen heen, zij weten precies hoe jij bent en spiegelen dit naar jou toe. Ze leren ons om eerlijk te zijn en eerlijk naar jezelf te kijken.

​Je helpt daarmee niet alleen het dier, maar ook jezelf

Jouw dier is niet voor niets in jouw leven gekomen. Ze ondersteunen je bij verdriet en geven je ook heel veel vreugde. Ze leren ons verantwoordelijkheid door voor hen te zorgen, zijn spiegels in je eigen ontwikkeling. Ze zijn zelfs in staat om emotionele en fysieke pijn bij jou weg te nemen en zijn vaak bereid om tot het uiterste te gaan.

Het wil niet zeggen dat elk dier dat ziek is, ook een spiegeling is van de eigenaar. Sommige dieren worden gewoon ziek, het hoeft niet altijd iets te betekenen. Het kan ook komen door slechte voeding, vervuiling of iets binnen hebben gekregen wat niet goed is. Wanneer verschillende behandelingen of medicijnen niet aanslaan en de symptomen keren steeds terug, kun je gaan onderzoeken wat er bij jouzelf wellicht aan de hand is, dat het dier naar jou spiegelt.
Het is belangrijk om te weten dat er vaak diepere oorzaken achter ziekten en gedrag van dieren kunnen zitten.

Dieren spiegelen onze emoties, pijn en gevoelens

Wat de dieren spiegelen, kan soms een blinde vlek zijn, omdat je het zelf niet kunt of wilt zien. Het is goed om te weten dat het dier je wilt helpen, te groeien, en je kunt hiervoor je hart openstellen om de boodschappen die via het dier doorkomen, te ontvangen, te accepteren en toe te laten.
Dieren leven in het NU, dat vragen ze ook van hun baasjes.

Je kunt leren van jouw dier

Tijdens een energetische behandeling krijg ik informatie over lichamelijke ongemakken en emotionele blokkades bij het dier en of eigenaar.
Jouw dier kan emoties en gevoelens van jou overnemen, omdat jullie met elkaar zijn verbonden. Dan lijkt het alsof er iets mis is met je dier, maar dan blijkt vaak dat het met jouzelf te maken heeft, het dier spiegelt jou.
De oorzaak van de ziekte ligt wel bij het dier zelf. De kwaal wordt gespiegeld als een boodschap aan jou. Dit kan een mooi bewustwordingsproces voor je zijn en een aanleiding zijn om aan je eigen ontwikkeling te gaan werken; er naar te kijken met ogen van liefde en te handelen vanuit inspiratie. Dit kan het genezingsproces van het dier ook gunstig beïnvloeden.

Dieren kunnen ons bewust maken van onze spanning op alle gebieden, emotioneel, lichamelijk, mentaal en op spiritueel niveau. Als jij in de spiegel van het dier wilt kijken dan zal er een positieve verandering gaan ontstaan. Dit kan betekenen dat het dier zich beter in zijn vel gaat voelen, fysieke- en psychische blokkades zullen verminderen en er kan een diepere verbinding ontstaan.