Dieren hebben hetzelfde Energiesysteem als Wij

We kennen ook dezelfde emoties. Het dier kan, net als de mens, vreugde ervaren, verdriet, jaloezie, pijn, angst, boosheid en liefde. En we hebben (behalve de staart achter😉) dezelfde anatomische kenmerken.

Ons Energieveld, dier en mens
Een dier bestaat uit een netwerk van energievelden, net als wij. Wij hebben allemaal een groot energieveld (dit is een elektromagnetisch veld) in en om ons fysieke lichaam heen.
Het heeft vibrerende frequenties (= golven, trillingen op een bepaalde snelheid), op verschillende bewustzijnsniveaus. Die ook weer verschillende frequenties hebben.
En hierin worden onze interne belevingen, van ervaringen, opgeslagen.

Gedachten, emoties en gevoelens
Wij bestaan uit een netwerk van energie en bewustzijn. Ook ons lichaam wordt door levensenergie vanuit de kosmos bestuurd. Elke cel in ons lichaam bestaat uit constant trillende energie. Ook je gedachten, ideeën, emoties en gevoelens zijn meetbare, trillende energie en hebben een directe invloed op alle cellen in je lichaam.

Levensenergie
Het energiesysteem kan door stress, emoties, pijn, of trauma ontregelt zijn. Dit veroorzaakt verstoringen, wat de doorstroming van de levensenergie (Chi) in het lichaam belemmert. Er kunnen dan fysieke of psychische klachten ontstaan. En bij dieren de daarmee gepaarde gedragsproblemen, zoals agressie of angstig gedrag.

Chakra’s (energiecentra)
Op het plaatje zie je de 7 hoofdchakra’s bij dieren en de mens. Er zijn er nog veel meer.
Deze energiecentra wisselen levensenergie uit, vanuit de kosmos. Elke chakra is verbonden aan een bepaalde zenuwknoop, meridiaan, hormoonklier en aan een bepaald orgaan.

De zonnevlecht bv (3e chakra, staat voor Wilskracht en Zelfvertrouwen), staat in relatie met de alvleesklier. Lichamelijke klachten zoals maag, lever, gal en miltproblemen, te laag suikergehalte, chronische vermoeidheid, kunnen te maken hebben met dat deze energiecentrale uit balans is.
Ons lichaam geeft signalen af dat er iets aan de hand is. Vaak geeft het lichaam de plek aan waar ook de emotie, de blokkade, zit.
De energiecentrales worden beïnvloed door onze emoties, gevoelens en overtuigingen.

Locatie chakra’s in het lichaam van dieren en mensen
De Chakra’s zitten aan de Sushumna, dit is een energiekanaal in de ruggengraat. En van daaruit zijn ze aan de voorkant en aan de achterkant van het lichaam gelegen. Op het plaatje zijn alleen de chakra’s aan de voorkant te zien. Iedere chakra heeft een verschillende vibratie. Dit zie je in de verschillende kleuren. Groen heeft een andere vibratie dan rood.
Chakra 1 is de basis, wortelchakra, gelegen in het perineum
en chakra 7 boven op het hoofd, de kruin.

Auralagen en chakra’s
De energiecentra zijn ook verbonden met de 7 auralagen, deze zijn niet getekend op het plaatje. Iedere laag heeft een verschillende frequentie en functie en heeft een specifiek mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel aspect.

Welzijn
In de chakra’s kunnen diepliggende emoties vastzitten die daar voor lange tijd verstopt zitten. Wanneer de emoties, emotionele ervaringen, niet goed zijn verwerkt.
Wanneer de energiecentrales goed draaien, de doorgang vrij is, allemaal open zijn en ze goed zijn uitgelijnd, dan zijn wij en het dier, goed geaard en kunnen we daardoor goed energie opladen en overtollige energie goed afvoeren. De levensenergie stroomt goed door, we zitten dan lekker in ons vel, we voelen ons vitaal en we ervaren vreugde in ons leven♡

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *