Angst bij dieren

Dieren ervaren emoties net als mensen. De interne beleving van een bepaalde gebeurtenis draagt het dier dan bij zich en kan daardoor een angst hebben ontwikkeld. Hierdoor kunnen bepaalde emotionele gedragsproblemen ontstaan. Een hond blaft bijvoorbeeld veel tegen andere dieren of mensen, of is juist schuw en rekt zich terug in een hoekje.

Gedragsproblemen

Wanneer de basis van het dier onvoldoende is geweest (vanuit de opvoeding, niet (goed) is gesocialiseerd, heeft dit invloed op het dier en kunnen er ook bepaalde gedragsproblemen ontstaan.
Of het kan zijn dat er bepaalde veranderingen hebben plaatsgevonden in huis waardoor het dier zich ook anders gedraagt. Deskundige hulp, zoals een gedragstherapeut voor honden of katten kan hier goed bij helpen.

Medische oorzaak uitsluiten

Als een dier ander gedrag vertoont dan normaal, dan is er ook echt iets aan de hand. Het kan bijvoorbeeld pijn hebben in zijn rug of mond. Het is belangrijk om naar de dierenarts te gaan om een eventuele medische oorzaak uit te sluiten.

Energetische Behandeling

Mijn bijdrage als energetisch behandelaar is dat ik ‘zie of voel’ bij het dier of er een eventuele fysieke of energetische onbalans is.
Het trauma is ergens opgeslagen in het energiesysteem van het dier, daar kan ik met een energetische blik naar kijken en voelen. De grootste blokkades worden tijdens een behandeling opgeheven, waardoor er veranderingen op fysiek als geestelijk niveau kunnen plaatsvinden. De vitale levensenergie kan weer goed stromen en wordt het zelfhelendvermogen geactiveerd. De klachten kunnen daardoor verminderen of verdwijnen.