HSP-7 tips om bij jezelf te blijven

Tijd voor jezelf maken is heel belangrijk, het brengt je dichter bij jezelf door jezelf aandacht te geven. In drukke tijden ben je geneigd je te richten op anderen, waarbij je jezelf vergeet. Als hsp’er ben je al geneigd om je meer op de behoefte van de ander te richten dan op jouw eigen behoefte.
Besteedt regelmatig qualitytime aan jezelf.

Tip 1
Doe ieder dag een grondingsoefening of meditatie om te goed te aarden, om in je lichaam te komen en overtollige ballast af te voeren. Hierdoor sta je steviger in jezelf en laat je energie en emoties van anderen los.

 

Tip 2
Zorg voor voldoende ontspanning; in bad gaan, muziek luisteren, boek lezen, zwemmen, of iets anders wat je leuk vindt en waar je rustig van wordt.

 

Tip 3
Let op balans tussen rust en aktiviteiten. Balans is nodig om spanning uit je lichaam te halen, je te ontladen. Wees alert op signalen van je lichaam. Deze vertellen wat je lichaam nodig heeft.
Wees geduldig met jezelf.

 

Tip 4
Doe dingen waar je blij van wordt, dit geeft je energie en voldoening.

 

Tip 5
Stop met oordelen naar jezelf, accepteer jezelf hoe je bent. Onze gedachten creëren. Het is daarom belangrijk positieve gedachten te hebben. Om van jezelf te houden, moet je stoppen om jezelf te bekritiseren. Wees lief voor jezelf.

 

Tip 6
Wees in het nu, in plaats van in het verleden of in de toekomst te leven. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd.
Weest bewust van wat je denkt en kom terug in het hier en nu, iedere keer wanneer je afdwaalt. Laat de gedachte voorbij gaan, ga er niet in mee.
Zo ontstaat er ruimte in je hoofd.

 

Tip 7
Geef eens aandacht, speciaal aan je voeten, masseer ze (of laat je voeten masseren) met een olie die je fijn vindt. Dit zorgt voor ontspanning, afvalstoffen worden afgevoerd en het zorgt voor een goede doorstroming van energie, waardoor je je vitaler gaat voelen.
In je voeten zitten namelijk meridianen (energiebanen) die verbonden zijn aan een bijbehorend orgaan.

Laat mij weten in het commentaar beneden, hoe je het ervaart als je de tip(s) toepast:)
Je krijgt altijd een reactie terug, bedankt voor het bezoeken!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *